Usein kysyttyä

FAQ

Mikä on Tanssikoulu TR Studio?

Tanssikoulu TR Studio on vuonna 2018 perustettu tanssikoulu kulttuuri-ja kongressikeskus Verkatehtaalla Hämeenlinnassa. TR Studio tarjoaa korkealaatuista tanssinopetusta laadukkaassa miljöössä kaiken ikäisille ja -tasoisille tanssin harrastajille. Opettajamme ovat oman lajinsa ammattilaisia, joilla on pitkä tanssin opetustausta ja pedoginen lähestymistapa tanssin opetukseen. Tanssikoulu TR Studio on positiivinen ja energinen koko perheen tanssikoulu.

 

Mitä Tanssikoulu TR Studio tarjoaa?

Tanssituntimme sijoittuvat korkealaatuiseen miljööseen keskelle hämäläistä kulttuurin kehtoa, jossa yhteistyö alueen kulttuuritoimijoiden kanssa on vahvaa ja hedelmällistä. Pyrimme olemaan näkyvillä lasten ja nuorten kulttuuritapahtumissa, sekä viemään tanssin iloa myös salien ulkopuolelle. Tanssikoulu TR Studion lajikirjo on laaja. Klassisten tanssilajien (jazz, baletti, nykytanssi, lyrical) lisäksi tarjonnasta löytyy urbaaneja lajeja (hip hop, reggaeton, twerk), karibian alueen lajit (salsa) sekä ajan suositut lajit (commercial, Dance!) akrobatiatunnit ja lastentanssitunnit.

Opetuksemme on kausisuunniteltua ja tavoitteet asetetaan kunkin ryhmän mukaan. Opetussuunnitelmat tarkastetaan vuosittain ja niitä kehitetään yhteistyössä opettajien kanssa. TR Studio tarjoaa tanssijan opintopolkua varhaiskasvatuksesta tanssin ammattilaisuuteen.

Pandemia-aikana TR Studio järjestää etäopetuksen laadukkaalla striimauksella oppilaan oman tunnin aikaan. Kaikki tunnit järjestetään opetustunteina.

Tanssikoulu TR Studio järjestää oppilasnäytökset kaksi kertaa vuodessa, jotka ovat ihana ja ikimuistoinen kokemus kaikille tanssijoille. Vanhemmat pääsevät myös seuraamaan tuntejamme ja tanssikoulun arkea “kurkkaa saliin” -viikoilla 41 ja 8.

 

Miten löydän itselleni/lapselleni sopivan tunnin?

Tutustu tuntitarjontaamme tuntikuvaukset -sivullamme ja etsi sieltä itseäsi kiinnostava laji ja tutustu tasokuvauksiin. Sen jälkeen kurkkaa lukujärjestys minä päivänä valitsemaasi lajia pääsee kokeilemaan ja tarkista että taso vastaa omaa tanssitasoasi. Jos et ole varma mikä taso sinulle olisi sopiva, kysy rohkeasti sitä opettajalta. Kauden aloitusviikot ovat tutustumisviikkoja, jolloin pääset kokeilemaan tanssitunteja veloituksetta.

Mikäli sinulla on aikaisempaa tanssitaustaa tai kokemusta vastaavista lajeista, ja sinua kiinnostaa uusi laji tanssituntivalikoimassamme, ota rohkeasti yhteyttä (info (at) trstudio.fi) jotta voimme suositella sinulle oikeaa ryhmää.

Lastentanssille ei ole “virallista” määriteltyä aloitusikää. Kun varhaiskasvatusikäinen (alle 6v)  jaksaa olla tanssitunnin keston (30/45/60) ilman vanhempaa tanssitunnilla hän on valmis aloittamaan tanssiharrastuksen itsenäisesti. Lastentanssitunnit tanssitaan ilman vanhemman läsnäoloa. Pyydämme myös kotona kannustamaan lasta ryhmän yhteisen positiivisen ja iloisen hengen ylläpitämiseen ja muistamaan, että kohtelemme kaikkia tasavertaisesti.

Voit tutustua ammattitaitoisiin opettajiimme täällä.

 

Voinko tulla kokeilemaan tanssituntia?

Lukukausien (syys/kevätlukukausi) aloitusviikot (34/2) ovat kokeiluviikkoja, jolloin voi tulla kokeilemaan itselleen sopivaa tuntia veloituksetta ja ilman ilmoittautumista. Näiden viikkojen ulkopuolella tunteihin pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä sähköpostitse ja ilmoittautumalla kokeilutunnille. Kokeilukertatunnit eivät ole voimassa enää 4 viikkoa ennen kausien loppua näytöskoreografioiden harjoittelun takia. Huomioittehan, että mikäli ryhmä on täynnä, opettaja ei voi ottaa oppilasta kokeilutunnille.

 

Mihin hinnoittelu perustuu?

Tanssikoulu TR Studio on yksityinen oppilaitos, ja lukukausituntien hinnoittelu määräytyy yleisen markkinatilanteen mukaisesti.

 

Miten voin ilmoittautua?

Kaikki ilmoittautumiset tapahtuvat ilmoittautumisjärjestelmässä. Ilmoittautumisen tulee olla huoltajan tai yli 18v tekemä. Maksujärjestelmä toimii verkkokaupan tavoin. Maksutapoina ovat kortit, verkkomaksu sekä laskutus. Laskun voi maksaa myös erissä. Laskuvaihtoehdossa ja erämaksuissa lisätään 5€ toimistokulumaksu. Luethan tarkasti säännöt ennen ilmoittautumisen tekemistä!

 

Miten löydän teille? Mihin voin pysäköidä?

Tanssikoulu sijaitsee Verkatehtaan Opistotalon ensimmäisessä kerroksessa. Helpoiten pääset Verkatehtaankujaa pitkin kävelemällä Suiston sisäpihalle saakka, jonka nurkasta löydät sisäänkäynnin Opistotaloon.

Pääset meille myös Verkatehtaan pääovista lasipihan läpi kävelemällä pitkät portaat ylös kohti opistotaloa. Huomioithan, että Verkatehtaan pääovista kulkeminen on rajoitettua Verkatehtaan omien tapahtumien vuoksi.

Pysäköinti tapahtuu Verkatehtaan pysäköintipaikoille jossa on maksuton pysäköinti klo 17.00 eteenpäin. Myös terveyskeskuksen pysäköintialueita voi hyödyntää.

Lukuvuonna 2021-2022 tunteja on myös Hämeenlinnan Uimahallin uudessa salissa.

 

Mitä tarkoittaa kisaryhmä ja miten siihen haetaan?

Tanssikoulu TR Studiolla on tanssin kilpailevia ryhmiä eri ikäsarjoissa showtanssissa, jazzissa ja hip hopissa. Voit tutustua kisaryhmien toimintaan täällä.

Kisaryhmät treenaavat 4-12h viikossa ja jokaiselle kisaryhmälle on suunniteltu oma treeniaikataulu. Kisaryhmät treenaavat, kilpailevat, esiintyvät ja leireilevät ympäri vuoden ja kisaryhmään osallistuminen vaatii sitoutumista ja motivaatiota. Tanssin kisaryhmä on tanssijalle tavoitteellista ja suunnitelmallista etenemistä normaalia harrastusta intensiivisemmin. Ryhmissä on hyvä henki, ja niistä muodostuu elinikäisiä ystävyyssuhteita. Oppilaista ja opettajista muodostuu tiivis tanssiperhe. Koreografit ja opettajat ovat täydellä sydämellään ja ammattitaidollaan mukana oppilaan kehittymisessä huipputanssijaksi.

Kisaryhmiin haetaan aina toukokuussa, ja täydennyshaku suoritetaan elo-lokakuun aikana mikäli sille on tarvetta. Joka vuosi ryhmiin otetaan uusia tanssijoita ikäryhmien ja kilpasarjojen muuttuessa. Kisaryhmissä tavoitteet ovat kansallisella ja kansainvälisellä huipputasolla.

Kehitysryhmät ovat astetta kevyempi taso kisaryhmistä. Kehitysryhmissä opetus on henkilökohtaisempaa ja hieman tavoitteellisempaa kuin tavallisissa harrasteryhmissä. Kehitysryhmissä ei välttämättä kilpailla lainkaan, vaan tavoite voi olla esim yksi vuotuinen tanssikatselmus. Kehitysryhmät treenaavat 2-8h viikossa. Kehitysryhmiin ei ole pääsykoetta, sinne voivat osallistua kaikki halukkaat. Kehitysryhmät ovat hyvä ponnistuslauta varsinaisiin kisaryhmiin. Syksyllä 2021 nuorimmat kehitysryhmäläiset ovat 6-8-vuotiaita.

 

Mistä saan lisätietoa tunneista ja tanssikoulun toiminnasta?

Tiedotamme äkillisistä tuntimuutoksista aina ensisijaisesti tekstiviestitse, joten huolehdithan että annat ilmoittautuessasi numeron, josta sinut tavoittaa. Satunnaisista muutoksista ja sijaisuuksista opettajat informoivat oppilaita ja huoltajia sähköpostilla, ja vanhempien oppilaiden kanssa ryhmäkohtaisilla whatsapp-viesteillä.

Tanssikoulu tiedottaa uutisista ja ajankohtaisista asioista nettisivuillaan ja somessa. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista #tanssikoulutrstudio. Voit aina ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse info (at) trstudio.fi .

 

Saako teiltä polttari/häätanssin yksityisopetusta tai ideoita työpaikkojen tyhy-päiviin?

Kyllä, tarjoamme laadukasta paritanssin yksityisopetusta sekä innostavia ja hauskoja polttaripäivän ryhmätunteja sirkuksesta twerkiin, baletista hip hopiin. Ota rohkeasti yhteyttä info (at) trstudio.fi ja suunnittelemme yhdessä tarkoituksiinne sopivaa opetusta. Meiltä saa myös esiintyviä ryhmiä (2-20 hlöä) juhliinne tai tapahtumiinne eri tanssilajeissa. Lue lisää täältä.