Yleiset ehdot

Lukuvuosi 2024-2025

1. Ilmoittautuminen ja oppilaspaikan peruutus

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisessä järjestelmässä: https://trstudio.hobiver.com/ilmo

Ilmoittautuminen tehdään aina koko lukuvuodeksi kerrallaan (syys+kevätlukukausi 2024-2025)

Hinnaston hinta koskee yhtä lukukautta.

Kevätlukukausi 2025 laskutetaan sähköisesti 1.-5.12.2024.

Mikäli oppilas haluaa peruuttaa paikkansa kevätkaudelle 2025, on peruutus tehtävä toimistoon sähköpostitse laskutus(at)trstudio.fi viimeistään 30.11.2024 Peruutus on maksuton. Myöhässä peruutetuista paikoista perimme myöhästymismaksun 30€. Kauden alettua 13.1.2025 peruuttamattomasta oppilaspaikasta veloitetaan koko kauden maksu.

Ilmoittautumisen tehtyään asiakas hyväksyy, että maksua ei palauteta ja/tai lasku erääntyy maksettavaksi, mikäli oppilas haluaa lopettaa kesken kauden. Myös kahdessa erässä valittu lukukausimaksu erääntyy kokonaisuudessaan maksettavaksi.

Oppilaspaikka peruutetaan aina vain kirjallisella ilmoituksella sähköpostiin. Tunneilta poisjääminen ei ole oppilaspaikan peruutus, eikä perumista voi tehdä suullisesti opettajalle.

Ilmoittautumisellasi hyväksyt yleiset ehdot.

  • Uudet oppilaat ilmoittautuvat lomaketta 1 käyttäen. Ensirekisteröinnissä luodaan oppilastili, jonka jälkeen Hobiver vahvistaa rekiströinnin ja lähettää tunnusten aktivointilinkin annettuun sähköpostiosoitteeseen. Tunnusten luomisen jälkeen voit tarkastella oppilas- ja laskutustietojasi ja muuttaa niitä tarvittaessa.
  • Edellisen lukuvuoden oppilaat ilmoittautuvat lomaketta 2 käyttäen: TR Studion oppilaat 2024-2025.

Mikäli oppilas ilmoittautuu useammalle tunnille kerrallaan, järjestelmä laskee hinnan automaattisesti.

Mukaan voit tulla myös kesken kauden mikäli ryhmissä on tilaa. Silloin kausimaksu laskutetaan kauden jäljellä olevien kertojen mukaan.

Alle 18-vuotiaan oppilaan ilmoittautumisen tulee olla huoltajan tekemä. Syyslukukauden 2024 ja kevätlukukauden 2025 ensimmäisellä viikolla (33 ja 3) kokeilukerta on ilmainen. Mikäli ryhmä on täynnä, opettaja ei voi ottaa oppilaita kokeilutunnille.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa ennen kauden alkua 48h ennen ensimmäisen tanssitunnin alkamista. Ensimmäiseksi tanssitunniksi määritellään ilmoittautumista seuraava tanssitunti. Tällöin maksetusta kausimaksusta vähennetään varausmaksu 15€, jos ilmoittautuminen on tehty enemmän kuin yksi vuorokausi aiemmin.
Jos ilmoittautuminen perutaan ensimmäisen tanssitunnin jälkeen, peritään 30 euron suuruinen maksu (2xkertamaksu)
Jos ilmoittautuminen perutaan toisen tanssitunnin jälkeen, perittävä maksu on 45 euron suuruinen (3xkertamaksu).
Sen jälkeen peruttaessa maksettavaksi tulee koko kausimaksu.

Kevätlukukaudelle 2025 ilmoittautuminen alkaa 1.12.2024 klo 10.00. Uudet oppilaat ilmoittautuvat vain kevätlukukaudelle 2025.

Asiakas voi valita maksuvaihtoehdoista sopivan maksuaikataulun. Lukukausimaksujen hinnat määräytyvät tuntien pituuden mukaan. Kausimaksuihin vaikuttaa myös viikkotuntien määrä.

 

2. Maksut ja laskutus

Ensirekisteröinnin yhteydessä maksuvaihtoehdot ovat verkkomaksu, mobiilimaksu, luotto/pankkikortti ja lasku/osamaksu (OP Lasku, Walley, Jousto).

Oppilasrekisteröinnin jälkeen seuraavien kausien laskut tulevat sähköpostiin.

Ensimmäinen tunti on normaalihintainen, toisen viikkotunnin alennus on -10%, kolmannen -15%, neljännen 20%. Viiden 60min mittaisen tunnin jälkeen maksu muuttuu Free-kortiksi, jonka hinta on 800€ (160€/kk/5 erää). Free-kortilla on rajaton osallistumisoikeus kaikille tunneille. Free-kortin erämaksut voi jakaa 1-5 erään. 2. laskusta eteenpäin laskuun lisätään 5€ laskutuslisä.

Suoramaksuvaihtoehdossa järjestelmä ohjaa asiakkaan suoraan maksujärjestelmään (Paytrail) ilmoittautumisen yhteydessä. Maksuvaihtoehdot ovat: Pankkimaksu (tilisiirto), mobiilimaksu (MobilePay/pivo), luotto/pankkikortti, OP lasku/Collector/Jousto

Reskontraa hoitaa Visma Financial Solutions/Maventa.

Osamaksuvaihtoehdossa asiakas sitoutuu koko lukukauteen, vaikka maksu tapahtuu osissa ja oppilas päättää lopettaa kesken kauden. Laskuvaihtoehtoon lisätään 5€ toimistokulumaksu 2. erästä alkaen. Osamaksuvaihtoehto on tarjolla oppilaan ensimmäisen lukukauden jälkeen.

Asiakkaan on huolehdittava henkilö-ja osoitetietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta.

Perhealennus on 10€/lukukausi jokaisesta perheenjäsenestä. Järjestelmä antaa perhealennuksen automaattisesti.

Opiskelijat (korkeakoulu) ja työttömät -15% Opiskelijoiksi lasketaan ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai aikuisopiston piirissä opiskeleva henkilö, joilla on esittää korkea-asteen opiskelijakortti. Alennusta varten pyydämme esittämään kortin tanssikoulun toimistossa tai lähettämään selkeän kuvan kortista sähköpostilla osoitteeseen laskutus@trstudio.fi.

Opiskelija-alennukseen on oikeutettu täysi-ikäinen (18v), itsenäisesti asuva henkilö joka opiskelee päätoimisesti. Alennus on henkilökohtainen.

Maksumuistutus lähetetään sähköpostiin, maksamattomat laskut siirtyvät Duetto Visma -perintään. Maksujen joutuessa perintätoimiston hoidettaviksi lankeavat kaikki siitä aiheutuvat ylimääräiset kulut asiakkaan maksettaviksi. Asiakas on vastuussa laskusta ja erääntyneen saatavan mahdollisista huomautuskuluista. Mikäli oppilas ei ole maksanut laskua eräpäivään mennessä, oppilaspaikka menetetään ja opettajalla on oikeus olla ottamatta oppilasta tunnille.

Tutustuthan hinnastoomme ennen ilmoittautumisen tekemistä. Otathan huomioon, että osamaksuvaihtoehdossa lukukauden hinta on korkeampi toimistokulujen takia. Tanssikoulu määrittelee hinnat aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Hinnat sisältävät ALV:n 10% tai 24% riippuen tuntisisällöstä sekä Gramex- ja Teosto- musiikintoistomaksut.

Koska tanssikoulun tiedotus ja laskutus toimivat sähköisesti, asiakkaan on huolehdittava, että yhteystiedot ovat ajan tasalla. Tarkistathan roskapostikansion, mikäli ilmoittautumisjärjestelmän tiedotteet jäävät jostain syystä tulematta.Tanssikoulu ei vastaa virheellisistä yhteystiedoista aiheutuneita kuluja.

3. Tunnit

Tanssitunnin pituus on pääsääntöisesti 55min siirtymistä johtuen.

Alle kouluikäisten tanssioppilaiden vanhemmat odottelevat käytävällä tai aulassa lapsen tanssitunnin ajan. Tunnit ovat oppituntitilanteita, ulkopuolisten läsnäolo tunnilla vaikeuttaa tunnin kulkua ja oppilaiden keskittymistä. Tuntien seuraaminen ei ole sallittua ilman opettajan erillistä lupaa. Pyydämme huomioimaan, että Opistotalossa on muitakin toimijoita. Mikäli oppilaalla on sairaus, josta opettajan on hyvä tietää, pyydämme ilmoittamaan siitä opettajalle tai toimistoon.

Tunnille pukeudutaan lajin mukaiseen asuun, jossa on helppo liikkua ja jossa saa tulla hiki. Lue vaatetusohjeet kuhunkin lajiin tuntikuvaus-sivulta. Juomapullo (vesi on paras juoma tanssitunnille) on hyvä varata mukaan. Lasten tunnit tanssitaan pääasiallisesti paljain jaloin tai luistamattomilla tossuilla. Street-tunneille on hyvä varata puhdaspohjaiset lenkkarit. Saavuttehan tunnille ajoissa.

Hiukset sidotaan siististi kiinni ja pois kasvoilta kaikilla tanssitunneilla.

Purukumit, kellot ja korut jätetään pukuhuoneeseen. Tanssikoulun pukukaappeihin voi jättää tavarat oman tanssitunnin ajaksi. Pidempiaikainen säilytys on ehdottomasti kielletty! Pukukaapin voi halutessaan lukita omalla lukolla tai pantilla, jolloin puhelimen ja arvotavarat voi jättää kaappiin. Tanssikoulu ei vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista.

Kaikenlainen ilkivalta ja rikkominen on ehdottomasti kiellettyä, tahallisista vahingonteoista ilmoitetaan eteenpäin. Tanssikoululla on myös oikeus olla ottamatta oppilaaksi henkilöä, joka toistuvasti rikkoo koulun sääntöjä.

Hyvät tavat on hyvä muistaa pukuhuoneessa ja tanssitunnilla. Ole ystävällinen, huomioi tanssikaverisi ja kunnioita opettajaa. Mikäli oppilas esiintyy julkisesti edustaen tanssikoulua, häneltä odotetaan vastuullista, positiivista ja hyvän hengen omaavaa käytöstä. Tanssikoulun ympärillä on muutakin toimintaa ja on kohteliasta käytöksellään kunnioittaa myös muita toimijoita.

Pukuhuoneet ja aulatilat ovat tanssioppilaita ja heidän perheenjäseniään varten, muu oleskelu ja muiden kuin tanssikoulun oppilaiden oleskelu koulun tiloissa on kiellettyä.

Tanssikoululla on oikeus esittää oppilaalle siirtoa tasollisesti sopivampaan ryhmään jos ryhmä on oppilaalle liian haastava. Jos siirto ei ajallisesti onnistu, oppilaalla on oikeus saada maksun palautus siirrosta alkaen takaisin.

4. Poissaolot ja sairastuminen, tuntien korvaaminen

Oppilaat voivat korvata satunnaiset poissaolot saman lukukauden aikana samanpituisella ja -tasoisella tunnilla. Tuntien korvausoikeus on oppilailla, joilla on voimassaoleva ilmoittautuminen jollekin tunnille. Korvausoikeus raukeaa, mikäli et ole oppilaana seuraavalla lukukaudella. Tiiviskursseihin ja pakettitunteihin ei sisälly korvaustuntioikeutta.

Mikäli tanssitunti osuu pyhäpäivälle, jolloin tunteja ei pidetä, oppilailla on mahdollisuus käydä korvaamassa tunti vapaasti kauden aikana jollain toisella tunnilla.

TR Studio ei ole velvollinen korvaamaan rahallisesti tunteja, jotka ovat oppilaasta johtuneesta syystä jääneet käyttämättä (esim. sairastuminen, matka ym.)

Kausimaksua ei hyvitetä eikä keskeytetä muussa tapauksessa kuin sairastapauksissa ja loukkaantumisissa. Sairastapauksia, jotka ovat 4 viikkoa tai alle, ei korvata rahallisesti. Pitkäaikainen poissaolo on yli 4 viikkoa, ja siitä on esitettävä lääkärintodistus, jossa ilmenee liikuntakiellon pituus. Pitkäaikaisissa sairastapauksissa tai raskauden takia tapahtuvasta keskeytyksestä tanssikoulu korvaa kausimaksun jäljellä olevista lukukausitunneista neljän viikon omavastuun ylittävältä ajalta lääkärintodistuksen mukaan. Omavastuuajan sisällä olevia tunteja ei korvata rahallisesti.

Tanssikoulu voi perua tanssitunnin yhden kerran lukukaudessa per ryhmä ilman korvausvelvoitetta ns. Force Majeure -tilanteessa, esimerkiksi opettajan sairastuessa äkillisesti. Tällaisessa tapauksessa oppilas voi korvata tunnin vapaasti kauden aikana jollain muulla samanpituisella tunnilla. 

Tanssikoulu pidättää oikeuden lähiopetuksen korvaamiseen etäopetuksella ja/tai lähiopetuksen siirtämisellä myöhempään ajankohtaan, mikäli toimintaa ei ole mahdollista jatkaa meistä riippumattomista syistä (esimerkiksi viranomaisten suositukset/määräykset, virus, pandemia, force majeure, tilojen tuhoutuminen). Tällaisessa tilanteessa tanssikoulu ei ole velvollinen korvaamaan rahallisesti peruuntuvia tai siirtyviä lähiopetustunteja.  

 

5. Tunti-ja opettajamuutokset

Tanssikoulu pidättää oikeuden opettajamuutoksiin tilapäisissä ja pysyvissä ratkaisuissa.

Tanssituntien minimi oppilasmäärä on 7 oppilasta/ryhmä. Mikäli tunti lopetetaan kesken kauden eikä oppilas halua vaihtaa toiseen ryhmään, hän on oikeutettu saamaan lukukauden jäljellä olevista kerroista maksun palautuksen tunnin arvon mukaan.

PANDEMIA: Tanssikoulu siirtyy etäopetukseen vain hallituksen suosituksen tai valtioneuvoston linjauksen mukaan. Etäopetus toteutetaan liveyhteydellä normaalin viikkoaikataulun mukaan. Lähiopetustunnit korvataan opetustunnin videoinneilla ja ne tallennetaan pilvipalveluun. Opetusvideot jaetaan suljetussa tietoverkossa vain sille opetusryhmälle, jolle opetus on tarkoitettu ja ne ovat katsottavissa rajoitetun ajan. Tanssikoulu ei korvaa rahallisesti pandemia tai force majeure -tilanteesta peruuntuvia lähiopetustunteja, eikä ota vastaan peruutuksia tai tee laskuhyvityksiä tällä ajalla.

 

6. Leirit, workshopit ja tiiviskurssit

Leireille, workshopeihin ja tiiviskursseihin ilmoittaudutaan järjestelmässä. Ilmoittautumiset leireille ja workshopeihin ovat sitovia eikä niistä palauteta maksua, mikäli oppilas ei tule tapahtumaan. Maksut palautetaan ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Tiiviskursseista ja workshopeista ei myönnetä sisaralennuksia eikä lisätuntialennuksia.

 

7. Kuvauslupa

Tanssikoulu TR Studiolla on oikeus käyttää sekä lukukausinäytöksissä, tapahtumissa että esiintymisissä kuvattuja ja videoituja materiaaleja opetustarkoituksessa, julkaisuissa, markkinoinnissa sekä nettisivuilla. Oppilaat esitetään materiaaleissa aina positiivisessa kuvassa, emme julkaise arveluttavaa emmekä kyseenalaista materiaalia. Mikäli oppilaan ei sallita näkyvän koulun kuvamateriaaleissa (paitsi näytöstaltioinnit), pyydämme lähettämään siitä ilmoituksen tanssikoululle kirjallisesti info@trstudio.fi.

Julkisesti esitetyissä kuvissa ja videomateriaaleissa tulee aina näkyä Tanssikoulu TR Studion tunniste #tanssikoulutrstudio.

 

8. Vakuutus

Oppilailla ei ole koulun puolesta kattavaa vakuutusta, joten heille suositellaan ottamaan henkilökohtainen tapaturmavakuutus. Tanssikoululla on voimassa vastuuvakuutus, mikä kattaa tanssikoulun osuuden vahingoista, jotka aiheutuvat tahallisuudesta tai laiminlyönnistä.

 

9. Oppilasnäytökset

Tanssi on esittävän taiteen laji, joten tanssikoulumme järjestää oppilasnäytökset kaksi kertaa vuodessa lukukausien päätteeksi. Kaikki muut paitsi irtotuntiryhmät, akrobatiaryhmät ja tanssin tekniikkatunnit esiintyvät oppilasnaytöksissä, ja niihin aletaan harjoittelemaan lukukausien jälkimmäisellä puoliskolla. Aikuisten alkeisryhmät eivät esiinnyt näytöksissä ellei toisin sovita. Näytöksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Näytökset ovat hieno mahdollisuus oppilaille päästä näyttämään opittuja taitoja sekä kokea elämyksellisiä tapahtumapäiviä yhdessä muiden tanssioppilaiden kanssa. Mikäli oppilaan ei haluta esiintyvän oppilasnäytöksissä, siitä on tehtävä opettajalle tai toimistoon ilmoitus mahdollisimman pian lukukauden alettua. Mikäli oppilas on poissa  Oppilasnäytökset ovat yleisölle maksullisia tapahtumia eikä niistä palauteta lippurahoja takaisin, mikäli lipun ostanut ei saavu tapahtumaan.

Tanssikoulu pidättää oikeuden kaikkiin koulun tunneilla tehtyihin koreografioihin. Niitä ei saa esittää julkisesti, eikä niillä saa kilpailla ilman opettajan/koreografin lupaa.

 

10. Tiedottaminen

Oppilasnäytöstiedotteet lähetetään sähköpostiin hyvissä ajoin ennen näytöksiä. Tuntiperuutuksista ja -muutoksista ilmoitamme sähköpostitse tai tekstiviestein. Tarkistattehan, että yhteystiedot ovat oikein ja ajantasaiset. Muuttuneista yhteystiedoista pyydämme tekemään ilmoituksen toimistoon. Viime hetken tuntimuutokset tiedotetaan tekstiviestein, joten tiedoissa on oltava huoltajan puhelinnumero.