Tanssitunnit

Showtanssi

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa voidaan yhdistellä mitä tahansa tanssinlajeja tarinankerronnallisten ja teatraalisten elementtien kautta. Showtanssin perustekniikka pohjautuu jazztanssiin, ja nykyään laji on myös vahvasti akrobatiapainotteinen. Tunneilla tehdään alkulämmittelyn lisäksi erilaisia tanssintekniikka, lihaskunto- ja liikkuvuusharjoituksia sekä työstetään erilaisia moniulotteisia tanssikoreografioita. Showtanssioppilaille suosittelemme lisätunteina jazz- ja nykytanssia, jumps & turns tanssintekniikka -tuntia, sekä akrobatiaa. Showtanssitunnit tanssitaan paljain jaloin, päkiäsuojilla tai tossuilla.

Jazz/Showjazz

Jazztanssi on rytmikäs ja tanssitekninen laji, jolla on pitkät juuret tanssin historiassa. Jazztanssissa näkyy baletin ja nykytanssin liikekieli ja sille ominaisessa liikumisessa käytetään paljon piruetteja ja hyppyjä. Jazztanssitunneilla tehdään paljon koordinaatio –ja lattianpoikkiharjoituksia, isolaatioharjoituksia, sekä klassisen tanssin tekniikkaharjoituksia. Tunneilla tehdään alkulämmittely, tekniikkaharjoituksia ja tanssisarjaa. Jazztanssitunnit tanssitaan tossuilla, päkiäsuojilla tai paljain jaloin.

Tanssin tekniikka / Jumps & Turns

Jumps & Turns –tunneilla tutustutaan tanssissa käytettäviin hyppyihin ja piruetteihin, sekä harjoitellaan niihin liittyvää tekniikkaa, sekä koostetaan pieniä yhdistelmiä tanssisarjoiksi. Tunti tanssitaan paljain jaloin, päkiäsuojilla tai tossuilla. Tälle tunnille suosittelemme väh- 1-2v tanssitaustaa.

 

 

Nykytanssi

Nykytanssitunneilla tutustutaan luovin keinoin tanssilliseen kehon käyttöön sekä liike-ja tanssi-ilmaisuun. Tunnit koostuvat improvisaatio- ja lattian poikki-harjoituksista eri tasoissa, koordinaatio ja tanssin tekniikka –harjoituksista, sekä tanssisarjoista. Nykytanssitunneilla vaatetuksena on rennot vaatteet, joissa on hyvä liikkua. Tunnit tanssitaan paljain jaloin tai päkiäsuojilla.

 

 

 

 

 

 

Lastentanssi, Dance! minit 4-5v, 5-6v

Lastentanssitunnilla tutustutaan tanssin maailmaan erilaisten iloisten ja luovien harjoitusten kautta. Tunnit ovat liikunnallisia ja niillä tehdään erilaisia rytmiikka- ja tasapainoharjoituksia, ikäryhmän mukaista akrobatiaa sekä tehdään yhdessä hauskoja pieniä tansseja. Tunneilla käytetään myös monipuolisesti erilaisia välineitä kuten hyppynaruja, tasapainopalikoita, jumppamattoja, vanteita, palloja, huiveja ym.

Pääpaino on kannustaa lasta löytämään tanssin ja liikkumisen riemu tutustuen tanssin peruselementteihin sekä rohkaista lapsen vapautta tuottaa luovaa liikettä mielikuvituksen avulla.

Ryhmät esiintyyvät oppilasnäytöksissä lukukausien päätteeksi. Vaatetus: sisäliikuntaan sopivat joustavat vaatteet, tossut tai paljaat jalat, pitkät hiukset kiinni, juomapullo.

Lasten Dance! -tunneilla tanssitaan ikäryhmälle sopivia, tämän päivän hitteihin tehtyjä koreografioita, ja opetellaan samalla tanssin peruselementtejä, rytmiikkaa, ilmaisua ja esittämistä.

 

Tunnit ovat rentoja, hyvän fiiliksen tanssitunteja. Ryhmät esiintyyvät oppilasnäytöksissä lukukausien päätteeksi. Vaatetus: sisäliikuntaan sopivat joustavat vaatteet, sisälenkkarit/tennarit.

 

 

Hip Hop/ Street

Hip hop sisältää erilaisia tanssityylejä ja on yhdistelmä mm. afrikkalaista tanssia, afro-amerikkalaista tanssia, breakdancea, reggaeta, lockingia, poppingia, street-dancea, capoeiraa, housea, electric boogieta, hypeä, new-jack-swingiä ja jammingia. Rytmin vaihdokset ovat keskeinen osa hiphopia. Akrobaattiset liikkeet ovat sallittuja. (Lähde: fdo.fi)

Hip hop -tunti on yhdistelmä urbaaneja tanssilajeja jossa tutustutaan katutanssin liikekielen ja rouhean r´n´b musiikin kautta tyyleille ominaiseen vartalonkäyttöön ja liikekieleen.

Tunneilla pääpaino on tanssimisessa, vauhdikkaissa koreografioissa ja hyvässä fiiliksessä. Hip hop -tunneilla harjoitellaan myös lattiatasossa tehtäviä liikkeitä, ja erilaisille street-tyyleille ominaisia liikkumistapoja. Tunneille rennot vaatteet, joissa on hyvä tanssia sekä sisäkengät (esim. puhtaat lenkkarit/tennarit)

 

 

 

Dance! / Commercial

Dance! -tunnit ovat kaikille tasoille avoimia hyvän fiiliksen tanssitunteja, joissa pääpaino on tanssikoreografioissa. Tunneilla tanssitaan musiikkivideotyyliin tehtyjä kullekin ikäryhmälle sopivia koreografioita unohtamatta kuitenkaan tanssin perustekniikan hallintaa, rytmiikkaharjoituksia, ilmaisua ja esittämistä.

Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin ja yhdistellään niitä rohkeasti ja mielenkiintoisesti. Koreografioissa yhdistellään showtanssia, street-lajeja, ja jazztanssia. Ryhmät esiintyyvät oppilasnäytöksissä lukukausien päätteeksi. Vaatetus: sisäliikuntaan sopivat joustavat vaatteet, sisälenkkarit/tennarit.

Commercial-tunneilla (aikuiset & nuoret) tanssitaan tämän päivän kaupalliseen musiikkiin musiikkivideo/taustatanssija -tyyliin. Tyylit vaihtelevat opettajakohtaisesti, ja tunneilla käytetään pääasiallisesti pop-, ja r’n’b -musiikkeja.

Vaatetus: puhdaspohjaiset tennarit/lenkkarit, joustavat vaatteet joilla on hyvä tanssia, juomapullo. Ei sukilla!

Commercial -tunneilla harjoitellaan myös esiintymistä, asennetta ja musiikin ilmentämistä.

Akrobatia

Akrobatiatunneilla harjoitellaan tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaa. Laji kehittää voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta.

Alle kouluikäisten tunneilla käytetään apuna välineitä kuten renkaita, palloja ja mattoja. Tunneilla tutustutaan akrobatian maailmaan erilaisten leikkien ja teemojen avulla, ja tärkeintä tunneilla onkin löytää rohkeutta ja luottamusta kehon hallintaan samalla kun sosiaaliset vuorovaikutustaidot kasvavat. Harjoitteet tehdään opettajan ohjauksella turvallisesti ja oman tason mukaisesti.

Alkeet -tunneilla tehdään akrobatian perusteita (mm. kärrynpyörät, käsilläseisonnat, kuperkeikat, siltakaadot) sekä tanssin maailmasta tuttuja lattian tasossa liikkuvia temppuja.

2 ja 3 tason tunneilla tehdään myös permantoakrobatiaa johon kuuluvat erilaiset ilma-akrobatia liikkeet kuten voltti, flikki ja perhonen.

 

Klassinen Baletti

(Ei tarjolla lukuvuonna 2019-2020)

Klassinen baletti kehittää voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa.
Baletti sopii loistavasti oheishajoitteeksi niin show/jazz/nykytanssijoille kuin voimistelijoille ja luistelijoillekin. Balettitunneille voi myös tulla ilman muuta lajitaustaa, vain harrastamaan kerran viikossa.
 Balettitunti koostuu ensin tangossa ja sitten keskilattialla tehtävistä harjoituksista. Tunneilla harjoitellaan myös tanssi-ilmaisua sekä tehdään erilaisia liikkuvuus-, hyppy-, ja tasapainoharjoituksia baletin liikekieltä käyttäen.

 

Reggaeton

Reggaeton on rouhea, sensuelli ja rytmikäs tanssin laji, joka juontaa alkuperänsä Väli-Amerikkaan ja on yksi tämän hetken suosituimmista tanssin lajeista maailmalla!

Reggaeton on vahvasti vartalonkäytöllistä tanssia, jossa lantion ja ylävartalon liikeet mukailevat rytmikästä lattari r´n´b musiikkia. Reggaeton-liikekieleen voidaan yhdistellä vaikutteita katutansseista tai salsasta. Reggaeton tunneilla tehdään alkulämmittely, vartalonkäyttöharjoituksia ja tanssisarjaa. Tanssituntien vaatetuksena rennot vaatteet joissa vartalonkäyttö näkyy. Tunneille sisäkengillä (puhtaat lenkkarit/tennarit) ja mukava vaatetus jossa saa tulla hiki.

Alkeet -tunneilla tehdään paljon pitkiä vartalonkäyttöharjoituksia ja tutustutaan reggaetonin maailmaan tanssisarjojen avulla

2-3 tasoilla kehonkäyttöharjoittelu on rytmiikassa, isolaatioissa ja afrokuubalaisten elementtien käytössä. Tuntisarjoissa tehdään lattiaosuuksia ja koreografiat ovat aksentoidumpia ja moniulotteisia. Tämä tunti on hyvä lisätunti commercial-, twerk- ja dancehall-lajien harrastajille.

 

 

TWERK

Twerkkaus eli twerking ”pepputanssi” on Afrikasta kotoisin provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan erityisesti hip-hop -musiikin tahtiin. Tanssin ominaisliikkeet ovat alavartalopainotteisia ja ne tapahtuvat yleensä madalletussa kyykkyasennossa.

 

 

 

 

 

 

Tanssilliset ryhmäliikuntatunnit

FridayJam/PartyJam/LatinJam/LatinFit

Jam-tunnit ovat mukaansatempaavia, helppoja tanssillisia tunteja, joissa samalla kunto nousee tanssien. Tunneilla ei tehdä pitkiä koreografioita, vaan kun biisi vaihtuu, liikkeetkin vaihtuvat. Tunnilla tanssitaan uusia hittejä ja vanhoja suosikkeja erilaisiin tanssityyleihin, välillä reippaamin liikkuen ja välillä rauhallisemmin nautiskellen. Näillä tunneilla on hikitakuu, ja fiilis katossa!

LatinJam ja LatinFit-tunneilla koko keho saa kyytiä kun lantio pyörii ja jumit sheikataan pois kuumilla lattarihiteillä, ja hikisellä fiiliksellä. Jos haluat nostaa sykkeen ja tunnelman kattoon, tule LatinFit -tunnille, siellä on hikitakuu! Tunti sopii kaikille.

 

Deep Cuban

Deep Cuban -tunnilla sukelletaan nimensä veroisesti syvälle afrokuubalaiseen liikkeeseen, kun tunneilla musiikkina käytetään salsan eri muotoja (timba, salsaton, reggaeton) sekä muita kuubalaisia rytmejä (son, cha cha cha, kuubalainen rumba, mambo)  ja annetaan kehon heittäytyä koko mitalla tanssin vietäväksi. Tule kokemaan ihana, syvä kuubalainen tanssi ja liikkeen hurma! Tunti sopii kaikille.

Latin Ladies Style

Naisten omalla lattaritunnilla tyylitellään naisellisten lattarien maailmassa. Tunnilla harjoitellaan naisten käsien ja vartalonkäyttöä samalla kun tehdään helpohkoja koreografioita. Tunneilla käytetään vaihtelevasti erilaista sensuaalia lattarimusiikkia: salsaa, bachataa, cha cha cháta ja kizombaa. Tunti on koreografinen tunti, jossa voit käyttää korollisia tanssikenkiä naisellisen tyylin korostamiseksi, mutta myös tanssilenkkarit käyvät hyvin. Tunti sopii kaikille.