Kehonhuolto

Tanssikoulu TR Studion kehonhuoltotunnit pyrkivät kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Miellyttävä ja rauhallinen miljöö luovat oivat puitteet tunneille, joiden jälkeen sekä mieli että keho on täynnä elinvoimaa ja hyvää oloa. Kehonhuoltotuntimme ovat ammattilaisten valitsemia ja tarkkaan rakentamia, josta jokaiselle löytyy oikea tunti, halusitpa sitten rentoutua tai haastaa kehoasi. Ohjaajat tukevat liikkeiden oikeanlaisessa tekniikassa ja hallinnassa, ja heiltä voi aina kysyä neuvoa tarvittaessa. Tunneille voit halutessasi ottaa oman joogamattosi, niitä löytyy myös TR Studiolta. Studiolla on myös vilttejä ja joogatiilejä. Kaikki kehonhuoltotunnit tehdään paljain jaloin.

 

Tanssijan kehonhuolto

Tanssijoilta ja tanssin harrastajilta vaaditaan urheilijanomaista suorituskykyä ja harjoittelu altistaa myös loukkaantumisille ja rasitusvammoille. Kehonhuollolla voidaan edistää suorituksesta palautumista ja siten vaikuttaa ennaltaehkäisevästi tanssiperäisten vammojen syntyyn. Kehon hyvinvoinnista huolehtiminen ja niin sanottu kehonhuolto on tärkeä ja korvaamaton osa tanssijoiden harjoittelua.

Venyttely rentouttaa lihaksia, edesauttaa palautumista liikuntasuorituksen jälkeen, ja on tärkeä osa vammojen ennaltaehkäisyä. Venyttely lisää lihaksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä auttaa rentouttamaan harjoittelusta kipeytyneitä lihaksia.

Kehonhuoltotunneilla tehdään myös rentousharjoitteita, ja samalla ne toimivat palautustoimenpiteinä harjoitusten jälkeen. Onnistuneella rentousharjoitteella pystytään tehokkaasti rentouttamaan lihaksia harjoitusten jälkeen ja näin palauttamaan lihaksia nopeammin lepopituuteensa.

Tunti sopii kaikille jotka haluavat huoltaa kehoa syvävenytellen.

Jooga

Dynaamisessa flow joogassa joogaliikkeet sidotaan yhteen sulavaksi jatkumoksi, jossa hengitys mukailee liikesarjaa ja sen siirtymisiä. Tämä tunti sopii joogan ystäville, ketkä eivät välttämättä halua/voi olla pitkään staattisissa asennoissa, mutta haluavat kuitenkin haastaa kehon töihin. Dynaaminen flow jooga kehittää tasapainoa ja kehonhallintaa sekä parantaa liikkuvuutta. Harjoitus aktivoi aineenvaihduntaa sekä auttaa syventämään hengitystä. Harjoituksen lopussa pidetään loppurentoutus. Pue yllesi mukavat, joustavat vaatteet, ja ota mukaan juomapullo ja pieni pyyhe. Voit myös halutessasi ottaa oman joogamaton mukaan.

Pilates

Pilates-menetelmä on saksalais-amerikkalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla, jolloin ryhtiä kannattelevien lihasten löytäminen ja aktivoiminen on helpompaa, eikä harjoittelu rasita niveliä. Pilates sopii kaikille, liikuntaa aloittelevista huippu-urheilijoihin. Harjoittelu vahvistaa keskivartalon hallintaa ja tukea, lisää liikkuvuutta ja korjaa ryhtiä. Pue yllesi mukavat, joustavat vaatteet, ja ota mukaan juomapullo ja pieni pyyhe. Voit myös halutessasi ottaa oman jumppamaton mukaan.

Slow Flex

Slow Flex -tunneilla venytellään rauhalliseen tahtiin omaa kehoa kuunnellen. Slow Flex- tuntien tavoitteena on päästää hetkeksi irti ja tuoda kehoon elinvoimaa venyttelyllä, vartalon kierroilla ja rauhallisilla, liikkuvuutta palauttavilla liikkeilllä. Tunneilla soi hiljainen musiikki, salin lämpötila nostetaan miellyttävälle tasolle, ja valaistus pidetään rauhallisena. Tunnilla tehdään rauhallinen, avaava alkulämmittely, venytellään rauhalliseen tahtiin ja lopuksi tehdään rentoutus vartalon kierroilla lattiatasossa.  Tunti sopii kaikille. Pue yllesi mukavat ja rennot vaatteet.

Syvävenyttely

Syvävenyttelytunneilla salin lämpötilaa nostetaan hieman korkeammaksi, venyttelyliikkeet ovat kestoltaan hieman pidempiä ja syvempiä, ja niissä käytetään elementtejä mm. joogasta. Pue yllesi mukavat, joustavat vaatteet, ja ota mukaan juomapullo ja pieni pyyhe. Voit myös halutessasi ottaa oman jumppamaton mukaan.