Twerk

Twerkkaus eli twerking ”pepputanssi” on afrikkalaisiin heimotansseihin pohjautuva provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan erityisesti hip-hop -musiikin tahtiin. Tanssin ominaisliikkeet ovat alavartalopainotteisia ja ne tapahtuvat yleensä madalletussa kyykkyasennossa.

Vaatetus: Shortsit ja tanssiin soveltuvat sisäkengät. Tunneilla tarvitset myös polvisuojat.

HUOM! Twerk-tunnit on tarkoitettu yli 16-vuotiaille.

Tasot

  • Uudet alkeet: ei vaadita aiempaa tanssitaustaa. Perustekniikat otetaan haltuun hitaasti edeten. Tunneilla tehdään yksinkertaisia koreografioita perustekniikoita yhdistellen.
  • Twerk 1 (perustaso):  Tunnille osallistuaksesi sinulla on uudet alkeet käytynä (0-6kk twerk-harrastusta) tai muuta tanssitaustaa. Olet tutustunut perustekniikoihin pystyssä ja lattiatasossa tai olet nopea oppimaan aiemman tanssitaustan myötä. Tunneilla tehdään yksinkertaisia koreografioita perustekniikoita yhdistellen.
  • Twerk 2 (jatkotaso): Tunnille osallistuaksesi sinulla on jo twerk-harrastustaustaa (väh.6-12kk). Sinulla on perustekniikat hallussa pystyssä ja lattiatasossa. Tuntikoreografiat ovat monipuolisia, perustekniikoita soveltavia ja niissä panostetaan myös ilmaisuun ja esittämiseen. Kauden päätteeksi osallistutaan oppilasnäytökseen.
  • Twerk 3 (edistyneet): Tunnille osallistuaksesi sinulla on 1-3v twerk-harrastustaustaa. Sinulla on perustekniikat hyvin hallussa, osaat soveltaa niitä ja liikkeen ilmaisu on monipuolista ja tyyleille ominaista. Tunneilla harjoitellaan haastavampia tekniikoita kuten päälläseisontaa ja niskaseisontaa sekä harjoitellaan myös korollisilla kengillä twerkkaamista. Ryhmä voi halutessaan osallistua oppilasnäytökseen ja erilaisiin tapahtumiin.

Julkaistu: 8.6.2020

Tanssikoulu TR Studio Twerk