Twerk

Twerkkaus on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva afrikkalaisiin heimotansseihin pohjautuva tanssityyli, jota tanssitaan erityisesti hip-hop -musiikin tahtiin. Twerkkauksessa keskitytään liikuttamaan lantiota ja pakaroita eri tavoin erilaisissa asennoissa ja tasoissa. Tyypillisiä liikkeitä ovat lantion ylös-alas iskut, pakaroiden heristelyt, isolaatiot ja pyörittelyt. Kaikenlaiset vartalot soveltuvat twerkkaukseen ja usein harrastaja kokeekin itsetunnon sekä positiivisen kehonkuvan vahvistuvan twerkkauksen myötä.

Vaatetus: Shortsit tai löysät housut ja tanssiin soveltuvat sisäkengät. Tunneilla tarvitset myös polvisuojat.

HUOM! Twerk-tunnit on tarkoitettu yli 16-vuotiaille.

Tasot

  • Uudet alkeet: ei vaadita aiempaa tanssitaustaa. Perustekniikat otetaan haltuun hitaasti edeten. Tunneilla tehdään yksinkertaisia koreografioita perustekniikoita yhdistellen.
  • Twerk perustaso):  Tunnille osallistuaksesi sinulla on uudet alkeet käytynä (0-6kk twerk-harrastusta) tai muuta tanssitaustaa. Olet tutustunut perustekniikoihin pystyssä ja lattiatasossa tai olet nopea oppimaan aiemman tanssitaustan myötä. Tunneilla tehdään yksinkertaisia koreografioita perustekniikoita yhdistellen.
  • Twerk jatkotaso: Tunnille osallistuaksesi sinulla on jo twerk-harrastustaustaa (väh.6-12kk). Sinulla on perustekniikat hallussa pystyssä ja lattiatasossa. Tuntikoreografiat ovat monipuolisia, perustekniikoita soveltavia ja niissä panostetaan myös ilmaisuun ja esittämiseen. Kauden päätteeksi osallistutaan oppilasnäytökseen.
  • Twerk edistyneet: Tunnille osallistuaksesi sinulla on 1-3v twerk-harrastustaustaa. Sinulla on perustekniikat hyvin hallussa, osaat soveltaa niitä ja liikkeen ilmaisu on monipuolista ja tyyleille ominaista. Tunneilla harjoitellaan haastavampia tekniikoita kuten päälläseisontaa ja niskaseisontaa sekä harjoitellaan myös korollisilla kengillä twerkkaamista. Ryhmä voi halutessaan osallistua oppilasnäytökseen ja erilaisiin tapahtumiin.

Julkaistu: 8.6.2020