Tiia Redsven-Heino

Tiia on Hämeenlinnalainen tanssinopettaja, koreografi ja tanssikoulu TR Studion yrittäjä.

Hänen uransa alkoi Kuopiossa Margit Carpelanin balettikoulussa jo 3-vuotiaana. Lapsuuden balettiopintojen jälkeen yläasteiässä lajiksi valikoitui kilpatanssi, jossa hän kilpaili menestyksekkäästi aikuisikään saakka. Maajoukkueessa hän saavutti useita SM-mitaleita ja kansainvälistä menestystä. Tanssinopettaja AMK -opinnot hän suoritti Oulussa ja vuonna 2003/-04 hän teki kilpatanssin kansainväliset ammattilaistutkinnot (Licenciate + Member) vakio- ja latinalaistansseissa (IDTA). Opettajan pedagogiset opinnot hän suoritti Tampereen ammatillillisessa opettajakorkeakoulussa 2016.

Tiian sydäntä lähellä on erityisesti lasten tanssin ja luovan liikunnan pedagogiikka. Sen lisäksi hän on sukeltanut syvälle karibian alueen tanssimaailmaan ja opettaa aktiivisesti mm. salsaa, reggaetonia ja bachataa.

Tiia toimii aktiivisesti tanssin kentällä kouluttajana ja tuomarointitehtävissä sekä kehittää lasten ja nuorten tanssin perusopetusta kouluille. Vuosina 2019-2021 hän toimi koreografina ja kouluttajana Koululiikuntaliiton Power Mover -hankkeessa, joka liikuttaa vuosittain 80 000 koululaista. Tiia on myös Finnish Dance Organizationin rekisterituomari ja on tuomaroinut useaan kertaan Latino & Caribbean Show SM-kilpailuja.

Tiia on pidetty opettaja, tanssija ja koreografi, joka uskaltaa heittää itsensä likoon kaiken ikäisten tanssijoiden kanssa. Opettajana hän toivoo antavansa oppilailleen vahvaa luottamusta oman tanssin persoonalliseen tuottamiseen sekä ilon ja onnistumisen hetkiä oman tanssijuuden saavuttamisessa. Tiia toivoo TR Studion tarjoavan kaikille tanssioppilaille elämyksiä ja innostavia hetkiä tanssin parissa!

Julkaistu: 8.6.2020