Saara Kilpinen

Saara Elina Kilpinen on tamperelainen tanssija, näyttelijä ja tanssinopettaja. Neljävuotiaana alkanut tanssiharrastus syveni ammattihaaveeksi teinivuosina. Syventäviä tanssiopintoja Saara suoritti esimerkiksi Helsingin tanssiopistossa opettajinaan mm. Jane Spackman, Satu Soldan ja Minna Stenvall.

Ammattitanssijaksi Saara valmistui Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksesta 2005. Tanssijan töitä hän on tehnyt mm. Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Tanssia hän on opettanut vuodesta 2007 päälajeinaan baletti, jazz ja nykytanssi.

Näyttelijänopinnot Saara suoritti New Yorkissa American Academy of Dramatic Artsissa 2008-2010 ja treenasi samalla mm. Broadway Dance Centerillä. Näyttelijäntöitä Saara tekee edelleen tanssinopetuksen ohella. Tällä hetkellä hän opiskelee myös AMK-yhteisöpedagogiksi.

Tanssinopettajana Saara on ”lasten lemppari” ; monitaiteellinen, lempeä valmentaja ja kova tsemppari. Hänelle on tärkeää, että kaikki tanssi, mutta eritoten baletti, kuuluu ihan kaikille.

Julkaistu: 8.6.2020