Riku Koskinen

Riku Koskinen on valmistunut tanssijaksi Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitokselta vuonna 2003 sekä opiskellut tanssia Tukholman Danshögskolanissa vuonna 2001. Lisäksi useat tanssikurssit ja esitykset ympäri maailmaa (New York, Lontoo, Pariisi, Rooma) ovat avartaneet ymmärrystä tanssitaiteesta.
Valmistumisen jälkeen Riku on tanssinut useissa eri kaupunginteattereissa sekä Tanssiteatteri Raatikossa. Lisäksi hän on 20 vuoden aikana työskennellyt monien koreografien teoksissa (mm. Marjo Kuusela, Reija Wäre, Virpi Juntti, Tarja Rinne, Thomas Freundlicht). Myös oma koreografinen työskentely on tuottanut useita teoksia vuosikymmenien ajan, viimeisin niistä Helsinki Dance Theatrelle tehty nykytanssiteos Irtiottoja, joka sai ensi-iltansa Helsingin Stoassa keväällä 2023.
Riku on pitkän linjan tanssinopettaja ja hänen tuntinsa ovat jo vuosia olleet suosittuja hänen pedagogisten vahvuutensa ansiosta. Riku liittyy TR Studion opettajakaartiin kaudella 2023-2024 Nykytanssin ja kehonhuollon opettajana.

Julkaistu: 21.5.2020