Lyrical & Contemporary lyrical & lyrical jazz

LYRICAL

Lyrical on tanssityyli, joka ilmentää liikettä baletin, jazzin, nykytanssin ja akrobatian tekniikoita käyttäen. Lyyrisen tanssin esittämistapa on tunteita ilmentävä, koreografiat ovat dynaamisia ja liikekieli kuvailee usein laulun sanoja. Lyrical on tyylilajina hieman balettia dynaamisempi, muttei kuitenkaan niin nopea kuin energinen jazz. Lyrical on suosittu tyyli tanssin performing arts -kilpailuissa.

Tunneilla fiilistellään ja tunnelmoidaan musiikin mukana, vahvistetaan tanssi-ilmaisua ja heittäytymistä sekä hiotaan tanssitekniikkaa erilaisten tanssillisten harjoitteiden kautta. Vaatetuksena rennot vaatteet, joissa on hyvä liikkua. Tunti tanssitaan joko päkiäsuojilla, paljain varpain tai sukilla.

 

CONTEMPORARY LYRICAL

Contemporary lyrical hyödyntää nykytanssin elementtejä ja yhdistää niitä baletin ja jazztanssin tekniikoihin. Lajissa painottuu kehon kokonaisvaltainen käyttö sekä tilassa ja eri tasoissa liikkuminen. Contemporary lyrical-tunneilla keskeisiä teemoja ovat tunteiden ilmentämisen lisäksi dynamiikan vaihtelut, liikkeen virtaavuus ja lattiatyöskentely. Tunnin tyyliin vaikuttaa vahvasti opettajalle ominainen liikekieli.

Julkaistu: 8.6.2020