fbpx

Lastentanssi, Dance! -minit, Luova liikunta

Lastentanssitunnilla tutustutaan tanssin maailmaan erilaisten iloisten ja luovien harjoitusten kautta. Tunnit ovat liikunnallisia ja niillä tehdään erilaisia rytmiikka- ja tasapainoharjoituksia, ikäryhmän mukaista akrobatiaa sekä tehdään yhdessä hauskoja pieniä tansseja. Tunneilla käytetään myös monipuolisesti erilaisia välineitä kuten hyppynaruja, tasapainopalikoita, jumppamattoja, vanteita, palloja, huiveja ym.

Pääpaino on kannustaa lasta löytämään tanssin ja liikkumisen riemu tutustuen tanssin peruselementteihin sekä rohkaista lapsen vapautta tuottaa luovaa liikettä mielikuvituksen avulla.

Ryhmät esiintyyvät oppilasnäytöksissä lukukausien päätteeksi. Vaatetus: sisäliikuntaan sopivat joustavat vaatteet, tossut tai paljaat jalat, pitkät hiukset kiinni, juomapullo.

 

Lasten Dance! -tunneilla tanssitaan ikäryhmälle sopivia, tämän päivän hitteihin tehtyjä koreografioita, ja opetellaan samalla tanssin peruselementtejä, rytmiikkaa, ilmaisua ja esittämistä.

Tunnit ovat rentoja, hyvän fiiliksen tanssitunteja. Ryhmät esiintyyvät oppilasnäytöksissä lukukausien päätteeksi.

Vaatetus: sisäliikuntaan sopivat joustavat vaatteet, sisälenkkarit/tennarit, juomapullo. Pitkät hiukset siististi kiinni.

 

Luovan liikunnan tunneilla liikutaan temppuillen ja käytetään paljon erilaisia välineitä kuten vanteet, pallot, tasapainopalikat jne.. Tarkoitus on soveltaa akrobatiaharjoituksia niin, että tasapaino ja motoriikka kehittyvät turvallisesti ja lapsen iän mukaisesti.

Luova liikunta ohjaa lasta positiiviseen minäkuvan kehittymiseen sekä kehittää vuorovaikutustaitoja toiminnallisuutensa ansiosta.