Akrobatia

Akrobatiatunneilla harjoitellaan tasapaino-, voima-, notkeus-, pari- ja ryhmäakrobatiaa. Laji kehittää voimaa, kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Harjoitteet tehdään opettajan ohjauksella turvallisesti ja oman tason mukaisesti. Akrobatiatunnilla käytetään apuna permantomattoja, patjoja, trampettia, ponnistuslautaa ja hyppyarkkua.

Perustason tunneilla tehdään akrobatian perusteita (mm. kärrynpyörät, käsilläseisonnat, kuperkeikat, siltakaadot). Perustason tunti sopii kaikille eikä akrobatiataustaa tarvita.

Jatkotason tunneilla harjoitellaan permantoakrobatiaa johon kuuluvat erilaiset ilma-akrobatia liikkeet kuten voltti, flikki ja perhonen. Osallistuaksesi jatkoakro-tunneille, tulee käsilläseisonta, kärrynpyörät ja silta olla sujuva.

Edistyneen tason tunneille on pääsyvaatimuksena 2/3 seuraavista: voltti/flikki/perhonen. Tunneilla harjoitellaan jo monipuolisia yhdistelmiä kuten flikkisarjat (esim. arabiflikki), erilaiset aerialit (puolivoltti ilman käsiä jalat avaten) ja sujuvaa käsilläkävelyä.

Julkaistu: 8.6.2020