fbpx

Twerk

Twerkkaus eli twerking ”pepputanssi” on Afrikasta kotoisin provosoiva tanssityyli, jota tanssitaan erityisesti hip-hop -musiikin tahtiin.

Twerkkaus eli ”twerking”, ”pepputanssi” juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap- ja hiphop-musiikkivideoista. Twerk on saavuttanut huiman suosion ympäri maailmaa, ja suomessa twerk on tällä hetkellä yksi suosituimmista uusista tanssilajeista. Tanssin ominaisliikkeet ovat alavartalopainotteisia ja ne tapahtuvat yleensä madalletussa kyykkyasennossa tai lattiatasossa. Twerk kehittää myös monipuolisesti keskivartalon lihaskuntoa: selkä-, reisi-, vatsa- ja pakaralihaksia.

Twerk-kurssilla tutustutaan erilaisiin twerk-tekniikoihin kuten poppailuun ja heristelyyn. Kurssilla tehdään myös lattiatekniikkaa, joten suosittelemme polvisuojien hankkimista. Tunnille voit pukea shortsit, jotta peppu pääsee hyvin heilumaan. Ota mukaasi avoin mieli ja juomapullo!